Confidenţialitate

Donald Trump, primul discurs în fața unei mulțimi din Europa. Liderul american, prezent la Varșovia

Președintele american Donald Trump a susținut joi primul discurs in fața publicului din Europa, cu ocazia vizitei în Polonia.

S-a întâmplat în Piața Krasinski din Varșovia, în fața unei mulțimi extrem de entuziaste care flutura steaguri americane și poloneze.

 

O mulţime de oameni s-a adunat din timp în Piaţa Krasinski şi în jurul acesteia, la Varşovia, în așteptarea lui Donald Trump.

Mulţi oameni au venit din diverse colţuri ale țării.

Pe străzile din apropierea pieței Krasinski au fost instalate ecrane pe care a putut fi urmărit discursul lui Trump.

Fostul preşedinte polonez Lech Walesa s-a aflat  printre invitații din sectorul VIP.

Primit cu entuziasm, inclusiv de militarii care asistă la discrus, liderul de la Casa Albă a lăudat efortul făcut de statele europene memebre NATO.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

” (…) acesti soldati nu sunt doar aparatori curajoși ai libertății, ci și simbol al angajamentului Americii pentru o Europă puternică si sigură” – a spus liderul american.

Donald Trump a avut cuvinte de laudă și la adresa Poloniei – o țară despre care a spus că este…inima geografică a Europei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

” (…) este prima mea vizita in calitate de presedinte in centrul Europei si ma bucur ca e aici, in aceasta minunata tara. Polonia este inima geografică a Europei” – a spus liderul american.

Donald Trump este invitatul special la Summitul „celor Trei Mări” – Adriatică, Baltică şi Neagră – la care participă şefi de stat şi reprezentanţi ai acestora din 12 ţări din Europa Centrală şi de Est.

La propunerea președintelui Klaus Iohannis, prezent la Varșovia, summitul de anul viitor ar urma să fie găzduit în București.