Donald Trump începe turneul de 11 zile în Asia

Preşedintele Donald Trump a început sâmbătă turneul de 11 zile în Asia, care cuprinde vizite oficiale în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine.

Este cel mai lung turneu în Asia efectuat de un preşedinte american în ultimii 25 de ani, notează presa americană.

Vizitele au loc într-o perioadă de tensiuni accentuate în privinţa programului nuclear şi de rachete balistice desfăşurat de către Coreea de Nord.

Liderul de la Casa Albă este aşteptat să facă front comun cu Japonia şi Coreea de Sud, presând în acelaşi timp China să adopte o poziţie mai fermă în raport cu regimul de la Phenian.

Donald Trump va vizita, sâmbătă, USS Arizona Memorial de la Pearl Harbor – scena atacului japonez din 1941 care a provocat implicarea Statelor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial.

Preşedintele şi prima-doamnă Melania Trump vor ajunge în Japonia, duminică, pe 5 noiembrie. Întrevederea cu premierul japonez Shinzo Abe este cel mai important eveniment al agendei.

Pe 7 noiembrie, Donald Trump va discuta în Coreea de Sud cu preşedintele Moon Jae-In şi se va adresa Adunării Naţionale.

China va fi următoarea destinaţie, în Vietnam, în perioada 10-11 noiembrie, Donald Trump va participa la forumul Cooperarea Economică Asia-Pacific de la Danang, iar spre finalul turneului din Asia, preşedintele american va participa la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est, în capitala filipineză Manila, în perioada 12-13 noiembrie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS