Confidenţialitate

Donald Trump: „De acum înainte nu se va mai profita de SUA”

Toate „țările responsabile” să-și accentueze presiunea asupra Phenianului pentru ca acesta să-și abandoneze programul nuclear.

Este ceea ce a cerut cu insistență președintele american Donald Trump care se află în turneu în Asia de câteva zile.

Azi a fost prezent și la summitul Forumului de cooperare economică Asia-Pacific, din Vietnam.

Casa Albă nu confirmă o eventuală întâlnire a președintelui american cu Vladimir Putin la acest summit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Turneul în Asia al președintelui american Donald Trump a început în Japonia și a continuat în Coreea de Sud și China.

La fiecare întâlnire oficială din aceste țări liderul de la Casa Albă a insistat asupra necesității ca toate „țările responsabile” să-și accentueze presiunea asupra Phenianului pentru ca acesta să-și abandoneze programul nuclear.

Pornind de la această idee, Trump și-a început discursul azi în Vietnam la Summitul de Cooperare Economică Asia Pacific:

„Viitorul acestei regiuni și al minunaților săi locuitori nu pot fi luate ostatice de fantasmele de cucerire violentă ale unui dictator și prin șantaj nuclear. ”a declarat Donald Trump.

Liderul american a subliniat din nou că nu va mai permite nimănui să profite de SUA și că: „Lumea și nici Organizația Mondială a Comerțul nu au tratat corect SUA. Nu putem funcționa corespunzător decât dacă respectăm drepturile suverane ale fiecărei țări. Nu putem avea piețe deschise dacă nu există un acces corect pe piață pentru toată lumea.”

Președintele a mai adăugat că: „Administrațiile americane anterioare nu au făcut pentru a opri asta, însă eu voi face. De acum înainte nu se va mai profita de SUA. Voi pune mereu țara mea pe primul loc, așa cum mă aștept ca fiecare dintre voi să faceți același lucru în privința țării voastre.”

După Vietnam, cuplul prezidențial American va merge spre Alaska să viziteze trupele americane.

X