Confidenţialitate

Donald Trump ar fi publicat pe Twitter imagini ULTRA-SECRETE

Donald Trump pare să ignore orice regulă când vine vorba de a-și demonstra superioritatea față de alții, inclusiv în privința informațiilor ULTRA-SECRETE la care are acces, după cum arată o analiză CNN. De pe telefonul său, președintele SUA a făcut publică, pe contul său de Twitter o imagine care pare drept clasificată drept ULTRA-SECRETĂ. Un oficial american a declarat pentru postul american de știri CNN că imaginea publicată de Donald Trump pare să provină, cel mai probabil, de la un satelit de spionaj american și că nu e o fotografie culeasă de o dronă. De partea cealaltă, Donald Trump susține că avea tot dreptul să publice imaginea.

Imaginea surprinde eșecul lansării rachetei iraniene, care a explodat joi pe rampa de lansare.

Dacă este vorba de imagini din satelit, acestea fac parte din registrul informațiilor clasificate drept ULTRA SECRETE.

„Dacă Donald Trump a luat imaginea și a postat-o apoi, pur și simplu, pe Twitter, e rău”, a spus un expert CIA pentru CNN. „Dar nu cred că așa s-a întâmplat. Sunt convins că a întrebat înainte dacă poate să o publice și cei din servicii i-au spus că nu e nicio problemă”, a mai completat acesta.

Imaginea a fost publicată pe Twitter pe 30 august și este în continuare disponibilă publicului, primind până acum peste 60.000 de reacții și aproape 18.000 de redistribuiri.