Confidenţialitate

Donald Trump spune că Statele Unite au situația coronavirusului din China sub control

Președintele american, Donald Trump a declarat că situația este sub control, după ce primul caz de infecție cu virusul din China a fost confirmat în Statele Unite.

“Avem situația în totalitate sub control. Vorbim despre o singură persoană care a venit din China. Avem situația sub control, totul va fi bine”, a declarat Trump într-un interviu pentru postul CNBC.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că are încredere în autoritățile chineze că vor furniza toate informațiile necesare în legătură cu această epidemie datorită relației “foarte bune” pe care o are cu omologul Xi Jinping.

La o conferință de presă separată, Donald Trump a venit cu detalii suplimentare. “Avem un plan și cred că situația va fi gestionată foarte bine. A fost deja gestionată foarte bine. Centrul pentru Controlul Bolilor face o treabă grozavă, foarte profesionistă”, a explicat președintele Statelor Unite.

Declarațiile au venit la scurt timp după ce primul caz de infecție cu coronavirusul a fost confirmat și în Hong Kong. Anterior, experții chinezi au atras atenția că virusul este încă foarte periculos.

“Deși felul în care se transmite virusul nu este pe deplin înțeles, există posibilitatea ca virusul să sufere mutațiii și riscul ca epidemia să se răspândească mai departe”, a declarat Li Bin, vice-ministru în Comisia Națională de Sănătate din China, potrivit BBC. Oficialul a adăugat că, potrivit dovezilor, virusul se transmite prin intermediul tractului respirator, iar tusea și strănutul sunt căi eficiente de răspândire.