Donald Trump a grațiat doi curcani înainte de Ziua Recunoștinței

Președintele SUA, Donald Trump a grațiat marți doi curcani înainte de a pleca la clubul său din Palm Beach (Florida) pentru a sărbători cu familia Ziua Recunoștinței.

Alături de soția sa, Melania Trump, și de fiul lor, Barron, președintele l-a grațiat într-o ceremonie desfășurată la Casa Albă pe curcanul ”Drumstick”, crescut la o fermă din Minnesota și cântărind 21 de kilograme. „Ce pasăre mare!”, a exclamat președintele Trump după ce l-a văzut pe curcanul Drumstick.

Un alt curcan, numit ”Wishbone”, de 16 kilograme și provenit de la aceeași fermă din Minnesota, a fost de asemenea gratiat. Grațierea lui nu a avut, însă loc  în cadrul ceremoniei de marți, deoarece nu a primit ca și „confratele” său același număr de susțineri la votul organizat de Casa Albă pe Twitter.

Cele două păsări au pozat pentru ziariști la Casa Albă înainte de grațierea prezidențială, după ce au fost găzduite de la sfârșitul săptămânii la hotelul de lux Willard Intercontinental din Washington, pe cheltuiala Federației Naționale a Curcanului.

”Drumstick” și ”Wishbone” se vor alătura curcanilor grațiați în anii precedenți și vor trăi până la sfârșitul vieții, la ”Gobbler’s Rest”, un complex din campusul Universității Virginia Tech.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS