Confidenţialitate

Dominic Fritz a mers la Ministerul de Interne pentru a cere ajutor în criza migranților | AUDIO

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a mers, marți, la Ministerul de Interne, pentru a cere ajutor în criza migranților care ajung în orașul de pe Bega.

Migranții vin din Serbia și încearcă să treacă granița ilegal în Ungaria. Ei refuză să stea în centrele special amenajate și ocupă clădiri abandonate din Timișoara, spune primarul Dominic Fritz:

„Vin solicitanți de azil care au, în teorie, un loc de cazare undeva în țară, vin înapoi la Timișoara, unde sunt persoane fără adăpost, unde stau în clădiri abandonate. asta nu este o situație care poate să dureze și, de aceea, m-am bucurat să lucrăm la această soluție de transport înapoi centrele lor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a spus că se vor căuta soluții legislative astfel încât acești migranți să fie sancționați dacă nu rămân în centrele de cazare:

„Nu ne-am propus să-i oprim să ajungă la Timișoara, pentru că nu avem cadrul legal. Noi ne-am propus să îi identificăm pe cei care revin în Timișoara și să găsim o formulă legislativă pentru a-i sancționa și a-i determina să rămână în centrele unde sunt repartizați.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit primarului Dominic Fritz, în Timișoara, zeci de migranți care nu au unde să stea să adună în jurul Gării de Nord și creează o problemă social.

În ultimele două săptămâni, autoritățile din Timiș au plasat în carantină peste 1.000 de migranți care au vrut să treacă granițele ilegal.