Confidenţialitate

Domeniul Regal de la Săvârșin, vizitat de sute de oameni în primele zile de la redeschidere | GALERIE FOTO

Sute de oameni, veniți din diverse colțuri ale țării au vizitat, zilele acestea, domeniul Regal de la Săvârșin, care s-a redeschis publicului începând cu 1 mai.

Unele zone au fost deschise pentru prima dată după terminarea lucrărilor de restaurare a domeniului. Din păcate, castelul nu poate fi vizitat, ci doar admirat din exterior.

Accesul se face prin Satul Regal, la intrarea principală pe domeniu, unde, printre altele se alfă Muzeul Regal al Automobilului cu mașinile Regelui Mihai I aduse de la Versoix, din Elveția.
Se merge apoi în Parcul Regal, care înconjoară castelul. Parcul se întinde pe 6,5 ha și cuprinde mai multe zone tematice, un teren de tenis și chiar un lac cu insulă și debarcader.

La plecare, vizitatorii se pot opri la magazinul de suveniruri, unde găsesc produse cu însemne regale.

Și tot la Domeniul Regal de la Săvârșin urmează zile de sărbătoare. În prezența Majestății Sale Regale Margareta, Custodele Coroanei Române, Ziua Europei va fi marcată pe data de 9 mai, iar pe data 10 mai, pentru prima dată, Ziua Regalității va fi sărbătorită decătre membrii Familiei Regale la Săvârșin.

Domeniul Regal de la Săvârșin poate fi  vizitat până la data 1 octombrie, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9.00 și 18.00. Grupuri organizate pot vizita domeniul și în afara acestui program, dacă solicită în prealabil acest lucru, prin e-mail sau telefonic.Un bilet costă între 5 și 20 de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.