Dolj: Director de scoala si contabil, retinuti pentru delapidare

Prejudiciul creat unităţii de învăţământ a fost stabilit la peste 240.000 lei.

Au luat acasă mobila cumpărată pentru şcoală, iar acum stau în arest. Este vorba de un fost director de şcoală din judeţul Dolj şi un contabil de la aceeaşi unitate de învăţământ.

În urma unor percheziţii, la locuinţele celor doi poliţiştii au găsit bunuri în valoare de aproape o sută de mii lei.

Fostul director al Şcolii Profesionale Daneţi, Ionel Goagă, şi contabilul unităţii de învăţământ, Gheorghe Tănăsescu, au fost reţinuţi sub acuzaţia de abuz în formă continuată, delapidare în formă continuată, fals şi uz de fals cu privire la efectuarea unor achiziţii de bunuri şi lucrări.

Anchetatorii au stabilit că aceștia au cumpărat, cu sprijinul primarului arestat al comunei, Constantin Spiridon, bunuri la preţuri supraevaluate şi care nu au fost recepţionate în totalitate.

În plus, ei au acceptat la plată facturi emise fictiv pentru lucrări de reparaţii sau amenajări interioare care nu s-au făcut în realitate. Prejudiciul creat unităţii de învăţământ a fost stabilit la peste 120.000 lei.

Mai mult, fostul directorul și contabilul școlii au achiziţionat de la 9 firme mai multe piese de mobilier, laptopuri, aparatură electrocasnică şi chiar unelte de grădinărit, în valoare de peste 120.000 lei. Bunurile nu au ajuns însă în şcoală ci acasă la fostul director şi la contabil.

Primarul comunei Daneţi, Constantin Spiridon, cercetat şi el în acest dosar, este arestat pentru 15 fapte de abuz în serviciu, fiind acuzat că a făcut afaceri ilegale cu fratele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.