Confidenţialitate

Dolj: Cinci persoane, reținute pentru cămătărie. Dădeau bani împrumut cu dobândă de 20%/lună

Cinci membri ai unui grup infracţional specializat în camătă au fost reţinuţi de DIICOT. Ei acţionau în Dolj, dar şi în Argeş.

Procurorii mai susțin că o parte din membrii grupării o constrâns o tânără să se prostitueze. Suspecţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Începând cu anul 2016, cei 5 ar fi acordat către diverse persoane a unor sume de bani cu titlu de împrumut, pentru care percepeau o dobândă de 20%/lună- susțin procurorii antimafia.

În cazul în care victimele întârziau să plătească sau nu aveau posibilitatea să achite dobânzile datorate la data stabilită, membrii grupării ar fi recurs la ameninţări şi şantaj pentru a le recupera. Ei percepeau, pe lângă dobândă, alţi bani în plus ca “penalizări”.

De asemenea, susţin procurorii, în perioada octombrie – decembrie 2020, o parte dintre suspecţi au constrâns o persoană, prin acte de violenţă fizică şi ameninţare, să practice prostituţia și ar fi luat toate sumele de bani obţinute de către aceasta.

Au fost efectuate 17 percheziţii în Dolj şi Argeş, în urma cărora procurorii a fost ridicate 65 de mii de lei, 65.000 de euro, 6.000 de lire sterline, 4 mașini și 5 pistoale.