Doliu național sâmbătă în Italia, în memoria victimelor cutremurului din centrul țării

În Italia, sâmbătă va fi zi de doliu național, după cutremurul care a lovit miercuri centrul țării. Bilanțul provizoriu indică 268 de morți și peste 387 de răniți, anunță la Repubblica.

Tot mâine vor avea loc funeralii naționale pentru victime. Acestea vor fi organizate la Domul din Ascoli Piceno. Va fi prezent și preşedintele italian, Sergio Mattarella.

Între timp, protecția civilă italiană a anunțat un nou bilanț provizoriu. Sunt cel puțin 268 de morți. Cele mai multe victime – 207 – sunt în localitatea Amatrice, distrusă aproape în toalitate. Alți 387 de oameni sunt răniți și internați la spitalele din regiune. Printre decedați sunt și 6 români, iar alți 17 sunt dispăruți.

Cutremurul de miercuri a fost urmat de aproape 1.000 de replici. Astăzi cea mai mare a avut o magnitudine de 4,8 grade și a provocat panică la Amatrice.

Aproximativ 5.000 de poliţişti, pompieri, militari sau voluntari caută în continuare printre dărâmături cu ajutorul unor utilaje sau cu mâinile goale.  Mii de oameni din zonele afectate și-au pierdut locuințele.        Italia a declarat stare de urgenţă în regiunile cele mai grav afectate, iar Guvernul a alocat în primă fază 50 de milioane de euro pentru reconstrucţie.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS