Confidenţialitate

Doina Pană, despre Viorica Dăncilă: „Important este cum guvernează, nu participă la olimpiadă de română”

Viorica Dăncilă nu este „agramată”, iar important este cum guvernează, nu să participe la vreo olimpiadă de limba română, declară vicepreședintele PSD, Doina Pană. „La gradul de oboseală pe care îl ai ca prim-ministru, toată lumea face câte un dezacord”, adaugă parlamentarul.

Parlamentarii organizației Bistrița-Năsăud ai PSD, ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș, ministrul Dezvolării Daniel Suciu și deputatul Doina Pană, vicepreședinte al PSD, au susținut, vineri, o conferință de presă comună, ocazie cu care au fost întrebați cum se lucrează cu premierul Viorica Dăncilă.

Vicepreședintele PSD, Doina Pană, a declarat că premierul Viorica Dăncilă nu este „o agramată” și că important este cum guvernează ca prim-ministru, nu să participe la vreo olimpiadă de limba română.

„Eu nu am lucrat cu doamna Dăncilă administrativ, am lucrat politic. Doamna Dăncilă, din păcate, a fost în situația în care să fie hărțuită. S-a încercat din toate puterile răsturnarea acestui Guvern și nu s-a reușit nicicum din afară, așa că s-a încercat din interior și cum: să își ia lumea în cap premierul, să își dea demisia. Din acest motiv a fost o campanie foarte foarte violentă împotriva doamnei Dăncilă. Doamna Dăncilă nu este o agramată, la gradul de oboseală pe care îl ai ca ministru, ca prim-ministru este și mai și, absolut toată lumea face câte un dezacord. Dacă aveți curiozitatea să îl urmăriți pe președintele Klaus Iohannis, cred că nu este apariție în care să nu facă unul sau mai multe dezacorduri, dar nu interesează pe nimeni. (…) S-a pus o presiune foarte mare asupra doamnei Dăncilă și probabil că de ce vrei să fii atent și să nu faci dezacorduri, psihologic chiar ți se întâmplă. Dar, și dacă ar fi așa, eu cred că foarte important este cum guvernează un prim-ministru și nu participarea la olimpiada de limba română. Și, insist, nu aceasta este doamna Dăncilă care apare reflectată în presă. Este nedrept ce s-a întâmplat cu dumneaei”, a spus Doina Pană, întrebată în conferința de presă cum se lucrează cu femeia Viorica Dăncilă.

La aceeași întrebare, Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a spus că lucrează cu Viorica Dăncilă de mai bine de un an și că din punctul lui de vedere este o coechipieră cum foarte rar a mai întâlnit.

„Eu lucrez cu premierul Viorica Dăncilă de un an, o lună și două săptămâni și vă spun că rar mi-a fost dat să întâlnesc în viață, și am lucrat în multe zone, și în multe domenii, să găsesc un om atât de echipă cum este premierul României, Viorica Dăncilă”, a spus Ioan Deneș.

Mai nou în Guvern, Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării, a afirmat că prețuiește munca cu femeile și că și-ar dori ca în Parlament să fie 100 de femei din PSD, nu 50.