Doina Gradea, PDG TVR: ”Nu am cunoștință despre existența unui asemenea protocol secret”

Răspunzând declarațiilor făcute de președintele PSD, Liviu Dragnea, șefa postului public de televiziune susține că nu a aflat până acum că ar exista un protocol între DNA şi TVR.

”De cand am fost numita Presedinte Director General al SRTV nu am cunostinta despre existenta unui asemenea protocol secret.
Regimul documentelor “Secret de Serviciu” este extrem de bine reglementat potrivit dispozitiilor legale si la acestea nu au acces decat persoanele autorizate. Eu am obtinut relativ recent autorizatia de acces la documente clasificate, impreuna cu alte persoane din institutie. Am studiat toate documentele din aceasta categorie, le-am inventariat si pot spune ca nu exista un asemenea document.
Pentru a elimina orice suspiciune si posibilitate de nu respecta dispozitiile legale privind documentele clasificate, in urma cu cateva saptamani am cerut in scris managementului SRTV, cu precizarea termenului, sa verifice arhiva de documente a directiei/departamentului pe care il conduce fiecare pentru a identifica orice document clasificat si a-l transmite persoanei care se ocupa de acestea. Inca nu am primit niciun document si sper ca fiecare angajat al SRTV sa fie constient ca nerespectarea regimului documentelor clasificate este un act de o deosebita gravitate.
Voi face in continuare toate demersurile pentru a identifica toate documentele clasificate care privesc SRTV si, daca voi gasi un asemenea protocol cu DNA, voi solicita denuntarea lui.
Existenta unui astfel de document ar fi foarte gravă pentru o institutie media de interes public si aceia sau acela care l-ar fi putut semna si disimula trebuie sa raspunda pentru asta”, transmite Doina Gradea.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat că a fost informat că ar exista un protocol între DNA şi TVR.

“Am auzit că este protocol între DNA şi TVR1. Vorbesc serios. (…) Cineva mi-a spus ieri, dacă e aşa e un lucru grav. Şi dacă am auzit chiar aş vrea ca măcar TVR să spună, că la DNA nu are cine să vorbească. Cineva să ne spună. Informaţia este adevărată? De ce ar trebui să fie un protocol secret? De când are dreptul o instituţie judiciară să clasifice un protocol? În primul rând că de ce trebuie să îl faci?”, a spus Liviu Dragnea.

“E grav dacă există la TVR un asemenea protocol. Şi dacă conducerea TVR ştie că este un asemenea protocol şi tace este foarte grav”, a mai spus Liviu Dragnea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS