Doi suspecti in cazul atacurilor de la Charlie Hebdo, inculpati si incarcerati

Este vorba despre doi apropiati ai lui Amedy Coulibaly, autorul atacului de la magazinul alimentar cu specific evreiesc.

Cei doi au fost inculpati pentru participare la o grupare teroristă în vederea comiterii de crime şi încarceraţi.

Unul dintre suspecţi a schimbat cu Amedy Coulibaly aproximativ 600 de SMS-uri în perioada septembrie 2014-6 ianuarie 2015, cu o zi înainte de atacul armat la sediul revistei de satiră Charlie Hebdo. Avocatul său pretinde insa că relaţia celor doi era ‘amicală’. ADN-ul celuilalt bărbat inculpat a fost găsit pe o armă cu şocuri electrice – în interiorul magazinului evreuesc.

Primul, prezentat de autorităţi doar cu prenumele Amar, în vârstă de 33 de ani, era cunoscut Direcţiei Generale pentru Securitate Internă. Cu o zi înainte de atacul de la Charlie Hebdo, telefonul său mobil ar fi fost reperat în apropiere de domiciliul lui Amedy Coulibaly. Amar s-ar fi întâlnit cu autorul atacului de la magazinul evreiesc de peste zece ori în regiunea pariziană în perioada în care au schimbat SMS-uri. El l-a cunoscut pe Amedy Coulibaly în inchisoarea Villepinte.

Celalalt suspect, prezentat numai cu prenumele Said, în vârstă de 25 de ani, a fost ‘condamnat în patru rânduri pentru comiterea mai multor infractiuni, printre care unor fapte violente în grup si conducere în stare de ebrietate.

Anchetatorii au putut să stabilească faptul că Amar şi Said au avut peste 1.200 de contacte telefonice din februarie 2014 şi până în ianuarie anul acesta. In plus, ei şi-au distrus împreună cardurile SIM ale telefoanelor mobile în ziua atacului la magazinul evreiesc.