Confidenţialitate

Doi sportivi nevăzători și unul cu dizabilități au cucerit masivul Kilimanjaro din Tanzania, de Ziua Națională a României | FOTO

Doi sportivi nevăzători și unul cu dizabilități au cucerit masivul Kilimanjaro din Tanzania de Ziua Națională a României.

Cei trei fac parte din Lotul Național de Paraclimbing.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Răzvan Nedu, căpitanul Echipei Naționale de Paraclimbing, vede aproximativ 1%, potrivit portalului Hotnews.ro

Adriana Tofan este complet nevăzătoare. Anul acesta a fost singura sportivă care a făcut parte din echipa lotului la Campionatul Mondial de Escaladă din Elveția, ocupând locul 10.

Liviu Matei are o dizabilitate fizică. Instructor de escaladă, acesta a cucerit luna trecută Vf. Toubkal din Maroc, de 4167 metri.

Acum, însoțiți fiind de ghidul montan Teofil Vlad și de ghizii locali, cei 3 sportivi au cucerit masivul Kilimanjaro din Tanzania (înalt de 5895m) chiar pe 1 decembrie.

După o urcare susținută de 6 ore și o diferență de nivel de aproape 1200 metri, aceștia au fluturat steagul României de pe înghețatul Uhuru Peak, cel mai înalt vârf al continentului african.

Prin reușitele lor, sportivii fac cunoscută misiunea Asociației Climb Again, încurajând copiii cu dizabilități să devină independenți și să își depășească limitele.

Sursa foto: Shutterstock ;  Facebook / Romania Paraclimbing Team

Citește și: România în Direct: ”Mai departe.” Ce înseamnă să fii persoană cu dizabilități în România?