Doi profesori români au fost reţinuţi în Turcia

Doi profesori români au fost reţinuţi în Turcia pentru că ar fi participat la puciul eşuat din 15 iulie.

Cei doi români, profesori la Universitatea din Karabuk, au fost reţinuţi pe 13 august şi au stat închişi 3 zile, până ieri, în cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitură de stat.

Augustin Chifane și Cristina Chifane sunt angajați ca lector și respectiv asistent la Universitatea din Karabuk, un oraș din nordul Turciei. Românii au fost reţinuţi pe 13 august – zi în care au solicitat asistență consulară. Cei doi soți au stat închişi 3 zile, până marți, 16 august, în cadrul campaniei de identificare a celor care au participat la tentativa de lovitură de stat. Profesorii români au fost eliberaţi fără a fi puşi sub acuzare, dar le-au fost reținute telefoanele mobile și laptop-urile. Cazul a fost  confirmat de Ministerul Român de Externe, care anunță că misiunea diplomatică le-a pus la dispoziție celor doi un avocat și un traducător autorizat. Totodată, le-a recomandat să coopereze cu poliția din orașul Karabuk.

Ambasada României la Ankara monitorizează cazul și este în contact cu autoritățile turce şi cu cetăţenii români, precizează Ministerul de Externe.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS