Confidenţialitate

Doi primari din Maramureș, urmăriți penal de DNA. Ar fi favorizat o firma care livra mâncare

Doi primari din Maramureș sunt urmăriți penal de DNA  pentru că ar fi favorizat o firmă care a livrat mâncare unor persoane, în doua proiecte cu fonduri europene. În ambele cazuri este vorba despre aceeași firma care a câștigat licitația, iar apoi a subcontractat serviciile de catering.

În orașul Baia Sprie atât primarul Alin Bîrda, cât și trei angajați responsabili de un proiect european privind combaterea sărăciei și excluziunii sociale sunt cercetați pentru mai multe infracțiuni.

Ei sunt acuzați ca ar fi știut ca firma care a câștigat licitația pentru serviciile de servire a mesei a prezentat documente sau declarații false sau incomplete și astfel s-au obținut pe nedrept fonduri europene.

Procurorii DNA au stabilit ca este vorba despre un prejudiciu de mai bine de 812.000 lei, pentru ca prestatorul a subcontractat in întregime serviciile de livrare a mesei calde pentru beneficiarii din proiect, desi nu ar fi avut voie decât parțial să faca acest lucru. Edilul din Baia Sprie a respins faptul că instituţia ar fi avut cunoştinţă că actele depuse la licitaţie de ofertant ar fi fost false, iar la primul control a acționat în instanța firma respectiva.

Un proiect similar s-a derulat in comuna Coltău. Interesant este ca aceeasi firma a câștigat licitația, iar procedura de subcontractare a serviciilor de servire a mesei este la fel. Atât primarul din Coltău cât si cinci angajați sunt urmăriți penal și li s-a pus sechestru pe bunuri.

Prejudiciul imputat comunei Coltău este de peste 800.000 lei. De frica DNA-ului, funcționarii se tem să mai semneze documente pentru a atrage fonduri europene.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.