Confidenţialitate

Doi preoți și cel puțin 16 credincioși au fost uciși într-o biserică din Nigeria

Doi preoţi catolici şi cel puţin 16 credincioşi au fost ucişi într-un atac asupra unei biserici atribuit unor crescători de animale în centrul Nigeriei, unde confruntările intercomunitare s-au înmulţit în ultimele luni, a precizat marţi poliţia, potrivit AFP, citata de Agerpres.

Atacul, comis de aproximativ 30 de bărbaţi înarmaţi, s-a produs marţi dimineaţă, în timpul unei slujbe de înmormântare în satul Mbalom, potrivit şefului poliţiei din statul Benue, Fatai Owoseni.

“Bandiţi suspectaţi a fi crescători de animale au atacat Mbalom, omorând doi preoţi” în biserică în timpul ceremoniei funerare, a spus el presei.

Statele din centrul Nigeriei sunt cu regularitate marcate de confruntări sângeroase pentru acces la pământ şi la apă între agricultori sedentari de confesiune creştină şi crescători de animale nomazi, în majoritate fulani şi musulmani, acuzaţi că distrug fermele agricole cu turmele lor.

Acest conflict secular pentru resurse, agravat de explozia demografică din această ţară, cea mai populată din Africa (180 de milioane de locuitori), a luat de mai multe luni o turnură identitară şi religioasă.

Conform unui raport din septembrie 2017 al International Crisis Group, peste 2.500 de persoane au fost ucise în Nigeria în 2016.