Doi jandarmi, răniţi de un grup de protestatari în Piaţa Victoriei

Doi jandarmi au fost răniţi, miercuri seara, după ce un grup de protestatari a forţat dispozitivul de securitate din zona Palatului Victoria.

Înspre cei doi s-au aruncat diverse obiecte.

4 persoane au fost duse la audieri şi amendate cu câte 500 de lei pentru instigare şi recurgere la acţiuni violente, în conformitate cu art. 26 din legea 60/1991.

„Ca urmare a incidentelor înregistrate în Piaţa Victoriei, când un grup de protestatari a forţat dispozitivul de jandarmi şi a aruncat cu diverse obiecte către ei, patru persoane au fost conduse la secţia de poliţie în vederea identificării acestora şi luării măsurilor legale. De asemenea, doi jandarmi au fost răniţi în urma incidentelor provocate, având nevoie de îngrijiri medicale. Nu tolerăm acte sau gesturi care pun în pericol siguranţa cetăţenilor şi vom acţiona de fiecare dată pentru combaterea lor. Jandarmii au acţionat cu bună-credinţă tocmai pentru evitarea creării unei stări de pericol şi pentru a opri acţiunile violente care puteau pune în pericol viaţa şi integritatea corporală sau sănătatea persoanelor”, se menţionează într-un comunicat al Jandarmeriei.

Instituţia anunţă că se vor face acte de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj, documente care vor fi înaintate Procuraturii.

De asemenea, se vor face verificări în vederea identificării agresorilor.

Totodată, Jandarmeria condamnă actele de violenţă care nu au legătură cu libera exprimare.

Peste 2.000 de persoane s-au adunat, miercuri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru a demonstra împotriva adoptării grabite în Parlament a modificărilor aduse Codului Penal.

Potrivit Agerpres, manifestanţii au blocat traficul pe arterele principale care duc înspre sediul Guvernului, respectiv bd. Lascăr Catargiu, bd. Aviatorilor şi bd. Kiseleff.

În stradă se află şi persoane care consideră autorităţile responsabile pentru moartea lui Călin Farcaş, tânărul din Braşov care a aşteptat doi ani un transplant de plămâni, dar a devenit victima birocraţiei.

Câteva sute de oameni au protestat, de asemenea, la Timişoara, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov şi Iaşi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS