Confidenţialitate

Doi inspectori antifraudă, trimiși în judecată după ce au recunoscut că au cerut 10.000 euro mită pentru a da o amendă mai mică unei firme

Doi inspectori antifraudă au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Cei doi și-au recunoscut vinovăţia în faţa procurorilor DNA.

În septembrie 2022, Andrei Ioan Iliescu şi Alin Ion Popescu, inspectori antifraudă, i-au cerut 10.000 euro administratorului unei firme pe care o controlaseră pentru a-i da o sancţiune mai mică decât cea legală pentru neregulile descoperite.

În aceeași zi au primit o primă tranşă, în valoare de 24.000 lei, potrivit DNA.

A doua zi, unul dintre inspectori a fost surprins în flagrant de procurorii anticorupţie după ce a a primit 26.000 lei – cea de-a doua tranşă de bani.

În prezenţa avocaţilor, cei doi au recunoscut că au primit mita şi s-au declarat de acord cu pedeapsa de doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare, acceptând și un termen de supraveghere de 3 ani de la primirea deciziei de condamnare, timp în care nu vor avea mai multe drepturi, între care cel de a fi ales și de a ocupa o funcţie publică.

Dosarele de urmărire penală a celor doi inspectori şi acordurile de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.

Foto: Shutterstock

Citește și: Un anarhist american urmărit internaţional a fost prins la Bucureşti