Doi dintre romanii raniti in accidentul din Bulgaria au fost internati la spitalul Floreasca

Primii doi răniţi în accidentul din Bulgaria au ajuns la Spitalul de Urgenţă Floreasca cu elicoptere SMURD. Au traumatisme şi fracturi, care, cel puţin deocamdată, nu le pun viaţa în pericol, a declarat coordonatorul SMURD Bucureşti, dr. Bogdan Opriţa.

Este vorba de o femeie de peste 60 de ani si un bărbat de aproximativ 60 de ani.

Femeia are fractură de coloană vertebrală şi o paralizie la picioare, iar barbatul a ajuns la spital cu mai multe fracturi costale. Opriţa a precizat că şi bărbatul va fi supus unor investigaţii, pentru a se stabili intervenţia terapeutică.

Alţi 4 răniţi în Bulgaria urmează să fie aduşi în ţară cu un alt elicopter si vor fi spitalizaţi tot la Floreasca.

Amintim, duminica dimineaţă, în jurul orei 5.00, un autocar cu turişti care venea spre România din Turcia, s-a rasturnat intr-o zonă muntoasă din ţara vecină.

În urma accidentului, un român a murit, 5 au fost răniţi grav, iar alţii au răni uşoare. Conform presei bulgare, persoana decedată avea 27 de ani.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din Veliko Târnovo, unde doi dintre ei au fost operaţi.

În autocar se aflau 25 de români, însă, potrivit potrivit site-ului novinite.com, numărul total al pasagerilor a fost de 50.

Din primele informații furnizate de autoritățile bulgare, autocarul nu a adaptat viteza la condițiile meteo și, într-o curbă, a pierdut controlul direcției de mers şi s-a răsturnat.

Autocarul era condus de un român în vârstă de 44 de ani, care nu consumase alcool.