Confidenţialitate

Doi castori care fac baie, surprinși în Parcul Natural Balta Mică a Brăilei | VIDEO

Doi castori au fost surprinși în aria protejată Coridorul Ialomiței, care se se află în administrarea Romsilva – Parcul Natural Balta Mică a Brăilei.

Potrivit reprezentanților Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, castorul european (Castor Fiber) a dispărut din fauna României în urmă cu două secole, fiind reintrodus de specialiști în urmă cu două decenii.

De atunci animalele și-au extins arealul în mai multe zone ale țării.

Castorii sunt cele mai mari rozătoare din Europa și pot atinge o lungime de aproximativ un metru și o greutate de până la 30 de kilograme.

Se hrănesc cu frunze și plante acvatice, iar iarna cu scoarța copacilor și crengi.

„Castorii își construiesc baraje din ramuri, resturi vegetale, mâl și pietre pentru a ridica nivelul apei, iar din aceleași materiale își construiesc și adăposturi cu acces dinspre apă, pentru a se proteja de prădători”, au spus reprezentanții Romsilva.
Parcul Natural Balta Mică a Brăilei, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.555 de hectare, inclusiv brațele Dunării și zonele dig-mal, în lunca inundabilă a Dunării, între Câmpia Brăilei și Insula Mare a Brăilei.

Parcul conservă complexe acvatice și terestre într-o formă apropiată de cea inițială.

În Parcul Natural Balta Mică a Brăilei trăiește o faună bogată, cu 623 de specii, inclusiv 207 specii de păsări care utilizează teritoriul pentru cuibărit, popas în timpul migrației sau pentru iernare. Aici sunt incluse specii precum pelicanul creț, rața roșie, gâsca cu gât roșu sau cormoranul mic.

Populația de pești este reprezentată de 65 de specii, printre care somnul, știuca sau șalăul.
Pe raza Parcului Natural Balta Mică a Brăilei sunt amenajate 15 trasee turistice, 8 trasee terestre și 7 trasee pe apă.
Sursa video: Facebook Romsilva