Confidenţialitate

Doi bărbați, bătuți de polițiști, au decedat ulterior. Ministrul de Interne spune că nu este nimic suspect în moartea acestora

Cei doi bărbați care au fost bătuți și torturați de agenții Secției 16 de Poliție din Capitală, au decedat, la 3 săptămâni unul de celălalt. În cazul unuia dintre ei a fost deschis un dosar penal de moarte suspectă. Ministrul de Interne spune că nu este nimic suspect în moartea celor doi bărbați. Avocatul unuia dintre ei, îl contrazice, însă.

Mihai avea 40 de ani. A fost găsit decedat în locuința unui prieten în acest weekend. Apropiaţii spun că nu avea probleme de sănătate iar autopsia nu a arătat cauza decesului. Avocatul familiei, Adrian Cuculis:

„Necropsia cadavrului s-a încheiat acum vreo două ore, nu există o cauză a decesului precizată în mod concret, însă polițiștii nu doar că l-au bătut îngrozitor, dar au ajuns să urineze pe el, un caz unic.”

Urmează o analiză toxicologică ale cărui rezultate sunt aşteptate pente câteva luni.  Ministrul de Interne, Lucian Bode exclude orice suspiciune în cazul celor două decese:

„Nici prin gând să nu ne treacă să facem astfel de comparații, cu oameni care depun la un moment dat o plângere și ulterior dispar. Spre exemplu, ultimul cetățean suferea de o boală incurabilă. Vă asigur că la Secția 16 voi face ordine.”

 Chiar dacă se vor elimina suspiciunile legate de moartea bărbatului, rămâne deschis dosarul privind abuzul poliţiştilor.

Reamintim, 8 polițiști de la secția 16 Poliție sunt acuzați de cei doi bărbați, decedați acum, că i-au bătut și încătușat fără motiv. Unul dintre ei a reclamat că a fost dus pe un câmp din apropiere de Jilava, unde a fost torturat iar apoi abandonat.

Trei dintre polițiști au fost arestați preventiv.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Liliana Nicolae