Confidenţialitate

Doi bărbați au încercat să treacă granița cu certificate digitale false | AUDIO

Restricțiile li se par o glumă. Este cazul mai multor români care nu țin cont de limitele de oră stabilite pentru restaurante și magazine și care s-au trezit amendați. Cât despre certificatul verde COVID, sunt persoane care încearcă nu doar să intre în magazine cu documentul ce aparține altei persoane, ci chiar să treacă granița.

Programul limitat pentru comerț și restaurant nu e respectat de patronii din domeniu. Sunt multe situații în care magazine sau restaurante continuă să funcționze în spatele ușilor închise, cum se întâmpla și în timpul celorlalte reprize de restricții.

Administratorul unui restaurant din Constanța a fost amendat cu 10.000 de lei pentru că nu a respectat programul de funcționare în pandemie. Alte cinci persoane care se aflau în restaurant la ora 22:30 au fost amendate cu 3.000 de lei în total. Au fost decoperiți în urma unui control al poliției.

Doi bărbați au încercat să treacă granița cu certificate COVID emise pe numele altor persoane

Pe de altă parte, doi bărbaţi au fost prinşi de autorităţi când încercau să treacă graniţa cu certificate digitale emise pe numele altor persoane. Cei doi bărbaţi, un român şi un cetăţean maghiar, s-au prezentat la intrarea în ţară prin Vama Vărşand. Românul era pasager într-un microbuz înmatriculat în Ungaria și condus de cetăţeanul maghiar.

La controlul de la frontieră, cele două persoane au prezentat documentele cu cod QR, numai că acestea erau eliberate de autorităţile din Slovacia. În urma scanării, s-a constatat că respectivele certificate aparţin altor persoane, anunță Poliţia de Frontieră Arad.

Cei doi sunt cercetaţi pentru uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Bilanț COVID19: 2136 de cazuri noi în ultimele 24 de ore

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.