Dodon îndeamnă UE să blocheze finanţarea pentru Republica Moldova

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, îndeamnă Uniunea Europeană să blocheze finanţarea pentru ţara sa, în speranţa că astfel Guvernul va demisiona şi vor fi convocate alegeri legislative anticipate, relatează Deschide.md.

„Eu nu atât de des salut unele iniţiative şi unele declaraţii ale partenerilor noştri din Europa. Apropo nici eu personal, nici socialiştii nu au relaţii bune cu PPE care a iniţiat acest lucru, dar eu vreau să salut acest lucru şi să le mulţumesc! Dacă nu va fi finanţare pentru această guvernare vom avea alegeri anticipate. Îi încurajez să blocheze finanţarea pentru această guvernare. Eu pledez pentru alegeri anticipate din 2014 şi voi face tot posibilul pentru a le avea”, a declarat Dodon în Parlament.

Surse din Parlamentul European au declarat pentru postul de radio Europa Liberă că aprobarea finală a ajutorului macro-financiar de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova a fost amânată.

Europarlamentarii ar vrea să condiţioneze acordarea banilor de respectarea normelor democratice în privinţa reformei electorale promovate de Partidul Democrat, de la guvernare, şi de Partidul Socialiştilor, apropiat preşedintelui Igor Dodon.

Pachetul de 100 milioane euro pentru Republica Moldova a fost aprobat de ţările membre ale Uniunii Europene, la nivel de ambasadori, pe 12 aprilie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS