Confidenţialitate

Documentarul “Regele Mihai: Drumul către casă”, proiectat la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României va găzdui, luni, proiecţia filmului documentar “Regele Mihai: Drumul către casă”.

Evenimentul va începe de la ora 19.00, în Holul Central al MNIR din Calea Victoriei nr. 12.

Proiecţia, care va fi urmată de o discuţie cu producătorii filmului, face parte din Turneul Naţional de Educaţie Istorică 2022, o continuare a celui din 2019 de promovare a filmului documentar “Maria, Inima României”, şi include noua versiune a documentarului “Regele Mihai: Drumul către casă”.

Versiunea Director’s Cut include noi materiale despre perioada complicată a tinereţii Regelui Mihai, aşa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă şi detalii din perioada de izolare personală şi socială a Regelui din timpul exilului din Elveţia, dar şi motivele pentru care Regele Mihai a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogăţită a filmului pune accent şi pe interacţiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.

“Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: Războiul Regelui (2016), Maria, Inima României (2018) şi Regele Mihai: Drumul către casă (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, şi sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat John M. Florescu, producătorul filmului documentar.

Din echipa de producţie a filmului fac parte Viorel Chesaru (producător senior), Dan Drăghicescu (producător asociat), Mircea Lăcătuş (editor şi producător arhive) şi Laura Beldiman (cercetător şi asistent editorial).

Accesul publicului se va face gratuit, în limita locurilor disponibile.