DOCUMENT: Guvernul vrea să suspende contribuțiile la Pilonul II în perioada iulie-decembrie 

Guvernul vrea să suspende contribuțiile la Pilonul II de pensii în perioada iulie-decembrie  – potrivit programului legislativ al Guvernului pe 2018, document publicat pe site-ul Ministerului Relației cu parlamentul.

Potrivit documentului, inițiatorul proiectul de lege privind reglementarea pensiilor obligatorii administrate privat – pilonul II este Secretariatul generala al Guvernului.

Contribuțiile CAS  ar urma să fie încasate integral la buget”, cu „suspendarea contribuțiilor în perioada  iulie – decembrie 2018 .

Țn document se mai arată că se va stabili o „contribuție a angajatului în suma fixă de 84 de lei în primul an”, contribuție care „crește anual până la 125 de lei în anul 5” și va fi „dedusă din impozitul pe venit”.

De asemenea, se vorbeste depre contribuția angajatorului „egală cu a angajatului și dedusă din impozitul pe profit în funcție de mărimea companiei (50, 25, 10 angajați)”,

Reamintim Guvernul și-a asumat oficial că va înainta un proiect pentru  modificarea legislației Pilonului II de pensii până la sfârșitul lunii iunie.

Recent,  Consiliul Investitorilor Străini dar și Camera de Comerţ Americană în România au făcut apel către Guvern să nu modifice legislația privind Pilonul II de pensii –  pensiile private obligatorii arătându-se îngrijorate de măsurile și politicile care ar putea viza acest fond.

La fondurile private obligatorii sunt 7,1 milioane de participanți .

La ora actuală din sumele CAS pentru Pilonul I  – fondul de pensii administrat de stat se direcționează automat 3,7% către Pilonul II.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS