Confidenţialitate

Doctorul Virgil Musta: Spitalele ar trebui reorganizate pentru un val 4 al Covid-19 | AUDIO

Spitalele ar trebui reorganizate în eventualitatea unui nou val 4 al COVID 19, crede medicul infecționist de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara.

Dacă până acum spitale mari au fost transformate în suport COVID și nu primeau pacienți cu alte afectiuni, Virgil Musta propune la Europa FM ca spitalele să aibă sectii speciale COVId pentru ca toti pacientii, indiferent de afectiuni, să poată primi ingrijire medicală.

”Pacienții se vor interna în funcție de boala cea mai severă care necesită internare. Vă dau un exemplu: Dacă un pacient vine cu o formă ușoară de Covid, prezintă afectare predominent neurologică, este firesc să fie internat în compartimente ale secției de neurologie, izolată pentru Covid”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El mai spune ca legea le-ar permite in prezent managerilor de spitale sa reorganizeze astfel spitalele.

”Legea prevede acest lucru. Restul e o problemă de organizare locală și la valul 3 legea s-a tot modificat în bătălia cu Covid. La un moment dat, se știa că spitalul nivel 1 primea cazurile severe de Covid. Dacă pacientul necesita internare într-o secție de diabet, și era covid, era internat într-o zonă izolată a spitalului respectiv. E adevărat că nu a funcționat peste tot pentru că sunt spitale vechi”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alexandra Stănescu

 Foto: INQUAM/Virgil Simionescu