Confidenţialitate

Doctorul Adrian Streinu-Cercel: “E sezon de gripă. Vaccinați-vă!”

În România încă se moare de gripă, iar vaccinarea este singura metodă eficace de a ocoli boala.

Așa a declarat, înttr-o conferință de presă, directorul Institutului de Boli Infecţioase “Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel.

Întrebat cît de gravă este problema gripei în prezent, doctorul Streinu-Cercel a răspuns: “Atîta timp cît este în circulaţie, e gravă. Cert este că e sezon de gripă.

În week-end-ul trecut, la <<Balş>> au fost 308 cazuri de gripă prezentate, de vineri pînă luni dimineaţa, vă daţi seama ce înseamnă asta. Şi circa o treime dintre ele au necesitat internare.

Potrivit doctorului Streinu-Cercel, cel mai grav afectate sunt persoanele care suferă deja de diabet, care au hipertensiune arterială sau cardiopatie ischemică și cele cu accidente vasculare antecedent și cu obezitate.

Gripa omoară, de aceea se face program de imunizareSingura modalitate de intervenţie este vaccinarea. Şi acum: gripa nu o să iasă din circulaţie diseară sau mîine dimineaţă. Ţineţi cont că are o perioadă de incubaţie foarte interesantă: între trei ore şi trei zile. (…) Du-te şi te vaccinează!”, a spus medicul bucureștean.

Pînă joi, 1 martie, 69 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică.