Confidenţialitate

Doar trei din cinci oameni la nivel mondial beneficiază de dotări minime pentru spălarea mâinilor – Raport

Numai trei din cinci oameni, la nivel mondial, au dotări minime ce permit spălarea mâinilor, arată un studiu realizat de UNICEF.

Peste 800 de milioane de copii sunt afectați din cauză că în școli nu au unde să se spele pe mâini.

Pandemia a scos în evidență rolul crucial pe care îl joacă igiena mâinilor în prevenirea bolilor. De asemenea, a revelat o problemă preexistentă în cazul multora: milioane de copii nu au posibilitatea să se spele pe mâini cu săpun în locul în care s-au născut, trăiesc sau învață, spune Kelly Ann Naylor, director adjunct al UNICEF.

Potrivit raportului, trei miliarde de oameni nu au acasă dotări pentru a se spăla pe mâini cu apă și săpun, iar 43 la sută din școlile din întreaga lume au deficiențe la acest capitol.

În Africa Subsahariană, 63% din populația urbană, adică 258 de milioane de oameni, nu au posibilitatea de a se spăla pe mâini, iar 47% dintre sud-africanii care trăiesc la oraș nu au acasă instalațiile necesare spălării mâinilor.

Potrivit UNICEF, aproape 50% din populația urbană a Bangladeshului, 29 de milioane de oameni, și 20% dintre indienii care trăiesc în mediul urban, adică 91 de milioane de oameni, nu au acasă condiții pentru spălarea mâinilor.