Confidenţialitate

Doar PNL îi va prezenta președintelui Klaus Iohannis o propunere de premier la consultări | AUDIO

Consultările pentru desemnarea unui nou premier încep luni, iar pozițiile exprimate public de liderii partidelor, în ultimele 2 zile, arată că doar PNL îi va prezenta președintelui Klaus Iohannis o propunere, în persoana lui Florin Cîțu.

Problema este că actualul premier nu ar fi votat de suficienți parlamentari încât să formeze un nou guvern, iar asta a fost clar odată cu demiterea cabinetului prim moțiune, marți.

Liberalii au votat deja să-l propună din nou, pe Florin Cîțu să devină premier, a explicat vicepreședintele formațiunii Dan Vîlceanu.

PSD, partidul cu cele mai multe mandate nu va propune niciun premier, după ce la consultările similar precedente, l-a propus pe Alexandru Rafila, iar președintele a ignorant această variant, a explicat aseară, la Europa FM, Marcel Ciolacu.

Și USR este categoric împotriva desemnării lui Florin Cîțu din nou, premier.

Dan Barna spune că partidul ar accepta să reintre la guvernare, cu un liberal care are rezultate bune. Sau cu Dacian Cioloș, șef al Executivului.

Până acum, Ilie Bolojan, în prezent președinte al Consiliului Județean Bihor, nu s-a arătat dispus să preia o funcție mare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Anca Grădinaru

Foto: INQUAM/Octav Ganea