Confidenţialitate

Doar două ore au mai rămas pentru vot în Republica Moldova

Moldovenii votează duminică. Peste un milion de cetăţeni ai Republicii de dincolo de Prut, circa 35% dintre alegători, au votat până la orele locale 15:00, a anunţat Comisia Electorală Centrală (CEC).

Preşedinta Comisiei Electorale Centrale (CEC), Alina Russu, a declarat că în unele secţii de votare din afara Republicii Moldova s-au format cozi. Este vorba despre secţiile de votare din Frankfurt, Bologna, Modena, Parma.

Cozi imense s-au format și la secţiile de votare deschise în alegerile parlamentare din Republica Moldova pentru locuitorii din Transnistria. Potrivit agenţiei INFOTAG, citată de Agerpres, la multe secţii oamenii se ceartă şi se îmbrâncesc, în timp ce observatori electorali şi poliţişti încearcă să menţină ordinea.

Potrivit Radio Chişinău, cozile au apărut din motiv că alegătorii sunt aduşi în număr mare cu autobuze. Oamenii nu ascund că au venit în mod organizat, însă refuză să spună dacă au primit bani pentru a participa la alegeri şi pentru cine votează.

Comisia Electorală Centrală a primit deja mai multe sesizări. Patru dintre ele au fost făcute de Partidul Democrat din Moldova. O sesizare o privește pe Maia Sandu. Democrații o acuză că ar fi făcut campanie electorală împotriva referendumului consultativ, deși nu este înregistrat în calitate de candidat pentru referendum, a precizat Mihaela Ursu.

O altă sesizare privește Partidul Socialiștilor. Democrații îi acuză că ar fi dat bani alegătorilor din stânga Nistrului pentru a vota.

Peste 2,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova sunt chemaţi duminică la urne pentru a alege un nou Legislativ.