Confidenţialitate

Doar anumite facultăți vor organiza anul acesta examen de admitere, din cauza pandemiei

​​​Admiterea la facultățile din cadrul Universității din București se va face în funcție de notele de la bacalaureat, dar și de notele la anumite materii din din timpul liceului.

Excepție face Facultatea de Drept a Universității din București, unde examenul de admitere va avea loc pe 22 iulie.

Astfel, celelalte facultăți intenționează să ia în calcul, la admitere, fie rezultatele de la bacalaureat, fie o medie între acestea și notele la anumite discipline din timpul anilor de liceu.

Deocamdată, nu a fost luată o decizie. Facultățile analizează în prezent dacă vor ține cont și de mediile din liceu, așa cum a sugerat Ministerul Educației.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj nu ar vrea să renunțe la examenul de admitere. Așa că acesta va fi susținut fie online, fie în varianta tradițională, ce presupune prezentarea candidaților în sălile de examen, dar, în aceste condiții, admiterea ar avea loc în condiții sporite de siguranță și cu câteva luni întârziere, față de cum era de obicei.

La Universitatea de Vest din Timișoara, doar la facultățile vocaționale, se va da examen de admitere. Celelalte vor lua în calcul media de la bacalaureat și nota obținută la bacalaureat la o anumită disciplină, în funcție de specializare, aceasta din urmă având o pondere mai de până la 70 la sută din nota finală, la admitere.

Indiferent de facultate, înscrierile se vor face anul acesta, online.