DNA urmărește penal mai mulți fruntași PSD (AUDIO)

DNA confirmă că îi urmărește penal pe senatorul Ilie Sîrbu, pe deputaţii Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam şi pe directorul general Romsilva, Adam Crăciunescu.

Șeful Romsilva se află sub control judiciar, anunță Direcția Națională Anticorupție.

Cercetările vizează retrocedarea presupus ilegală a zeci de mii de hectare de terenuri forestiere.

Senatorul Ilie Sîrbu – socrul premierului Ponta – și deputații Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam ar fi făcut presiuni asupra Romsilva în cazul unor retrocedări de terenuri forestiere.

Totul s-ar fi făcut cu sprijinul mai multor judecători și avocați.

Printre cei care ar fi intrat ilegal în posesia unor terenuri se află și Paul Lambrino, nepotul Regelui Carol al doilea. Audieri-maraton au avut loc astăzi la sediul DNA Brașov (AUDIO).

Prejudiciu: 300 de milioane de euro

Ilie Sîrbu este cercetat pentru folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

În cazul lui Viorel Hrebenciuc, urmărirea penală vizează infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Ioan Adam este urmărit penal pentru instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracțiuni de cumpărare de influență, iar Adam Crăciunescu – pentru abuz în serviciu și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Potrivit procurorilor de la DNA Braşov care instrumentează dosarul, prejudiciul creat Romsilva în această cauză este de 303,888,615 euro, contravaloarea a peste 40,000 de hectare de teren forestier.