DNA-ul studentesc ii vaneaza pe studentii care vand sau cumpara locuri in camine

Membrii Uniunii Naţionale a Studenţilor fac razii pentru a-i prinde pe cei care își vând sau cumpără un loc de cazare.

DNA-ul studențesc – înființat în 2006 – și-a reluat activitatea în această toamnă. Vor fi organizate mai multe acţiuni, de la formarea unor echipe care să patruleze prin campusurile studenţeşti, pentru a informa studenţii că pot face plângeri la DNA-ul studenţesc, până la flagranturi de la tranzacţii de cumpărare a unui loc în cămin, inclusiv cu ajutorul microfoanelor şi al camerelor ascunse.

În vizorul DNA-ului sunt atât studenții, cât și șefii de cămine sau administratorii. Sunt urmărite și anunțurile de pe internet. Astfel de acțiuni au loc în toate centrele universitare din țară.

Potrivit Uniunii Naţionale a Studenţilor, un loc în cămin se vinde, în acest an, cu patru-cinci sute de euro, în funcţie de cămin, de numărul de locuri din cameră sau de condiţiile oferite.

Studenţii care sunt prinși că vor să-şi vândă locul de cazare îl vor pierde şi nu vor mai avea dreptul de a obţine un alt loc de cazare până la finalizarea studiilor. Cei care au cumpărat un astfel de loc vor fi evacuaţi şi vor pierde banii pe care i-au plătit.