DNA sustine ca seful CJ Timis, Titu Bojin, a incheiat mai multe contracte ilegale cu CFR Calatori

Președintele CJ Timiș – Titu Bojin – este adus la audieri la sediul central al DNA din București, într-un dosar de luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Încă un șef de Consiliu Județean a intrat în vizorul procurorilor anti-corupție.

În același caz, mai sunt audiați un alt consilier județean , 17 primari dar și directori ai unor instituții publice din vestul țării.

Perchezițiile din această dimineață au vizat inclusiv depouri ale CFR Călători din mai multe orașe.

În acest dosar complex intrumentat de procurorii DNA au loc audieri-maraton.

Vor da explicații în fața procurorilor șeful CJ Timiş, Titu Bojin, consilierul judeţean Marcel Mihoc, 17 primari, dar și managerul Muzeului Satului Bănăţean și directori de la Administraţia Bazinală a Apelor Banat și Direcţia Drumuri şi Poduri Timişoara.

În total au avut loc 48 de descinderi, dintre care 20 la instituții publice, inclusiv la CFR Calatori. Surse judiciare citate de agenția națională de presă susțin că nouă depouri ale CFR Călători ar fi încheiat contracte de peste 170 de mii de lei atribuite fraudulos unei firme apropiate lui Titu Bojin, controlată de George Didilă.

Contractele au fost încheiate în această vară între depourile din București, Arad, Timișoara, Brașov, Sibiu, Galați, Cluj, Iași, Suceava și Ploiești și respectiva societate comercială.

Cel care i-a determinat pe șefii depourilor să-și încalce atribuțiile de serviciu și să atribuie contractele ilegal este Teodor Alexandru Gavriș, director în cadrul CFR Călători, spun aceleași surse.

Președintele CJ Timiș – Titu Bojin – este suspectat pentru luare de mită, trafic de influență și abuz în serviciu.

Din biroul său s-au ridicat în această dimineață mai multe documente, după care șeful instituției a fost urcat în dubă, urmând să ajungă la sediul central al DNA din București pentru a fi audiat.

Titu Bojin a mai dat explicații în fața procurorilor la începutul lunii octombrie. Atunci era vorba de un dosar de evaziune fiscală privind mai multe contracte semnate între Direcţia Apele Române Banat şi o firmă care a aparţinut soţiei şi fiului acestuia.