Confidenţialitate

DNA Suceava: Persoanele reținute în dosarul vaccinărilor „la chiuvetă” au primit mandate de arestare | AUDIO

Cinci din cele șase persoane reținute de procurorii DNA Suceava în dosarul vaccinărilor „la chiuvetă” au primit mandate de arestare, iar o alta a fost plasată în arest la domiciliu. Măsura a fost luată miercuri după-amiază de un judecător de drepturi și libertăți de la Tribunalul Suceava și este valabilă pentru o perioadă de 30 de zile. Procurorii DNA Suceava spun însă că ancheta nu s-a încheiat și că mai sunt vizate și alte persoane.

Mandatele de arestare vizează patru persoane din județul Constanța, dar și pe un bărbat din orașul sucevean Rădăuți. Printre cei care vor sta după gratii se numără și două asistente de la centrul de vaccinare care funcționa în incinta Sanatoriului Balnear Mangalia.

Măsuri restrictive de libertate au fost luate și față de o angajată a Spitalului Municipal Mangalia și fiul acesteia. Mandatele de arestare preventivă emise miercuri nu sunt definitive și pot fi contestate la Curtea de Apel Suceava.

Cele șase persoane sunt acuzate că începând cu luna august a acestui an au pus pe picioare o rețea de falsificare a certificatelor verzi. Cu sprijinul unor intermediari, peste 100 de persoane din județele Suceava și Constanța au primit dovada imunizării împotriva Covid-19, deși unele din ele nici măcar nu s-au prezentat la centrul de vaccinare de la Mangalia.

Cele două asistente arestate aveau rolul de a accesa Registrul Național de Vaccinare, unde operau imunizările fictive. Sumele care se plăteau pentru aceste operațiuni erau cuprinse între 250 și 400 de euro, iar o parte din bani ajungeau inclusiv la intermediari.

Pentru a documenta acest caz, procurorii DNA Suceava au efectuat marți 52 de percheziții, ocazie cu care au ridicat documente, dar și peste 116.000 de euro.

Sursa foto: Amator

Citește și: Control judiciar pentru doi dintre protestatarii de la Palatul Parlamentului

Autor: Alexandru Neagu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.