DNA s-a sesizat din oficiu în cazul acoperișului Arenei Naționale

DNA se autosesizează în cazul Arenei Naționale. Procurorii au început urmărirea penală in rem cu privire la suspiciunea săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu și obținere de foloase necuvenite. Anchetatorii susţin că la baza sesizării din oficiu stă decizia de modificare a proiectului acoperişului de pe stadion. Amintim, în luna noiembrie a anului trecut, Municipalitatea a închis stadionul din cauza acoperișului, care ar fi fabricat dintr-un material neomologat în România, și pentru că arena nu a primit avizul ISU.

 

În comunicatul DNA se precizează că proiectul prevedea ca stadionul să aibă un acoperiș de tablă, fix, pentru care exista un aviz ISU. Ulterior, proiectul a fost modificat fără a se cunoaște însă motivele care au stat la baza deciziei. S-a folosit un acoperiș retractabil, din alt material, ceea ce necesita un nou aviz al Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Unul dintre motivele care stau la baza sesizării din oficiu a procurorilor este strict legat de plata către constuctor, după cum a declarat pentru EuropaFM purtătoarea de cuvânt a DNA, Livia Săplăcan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit comunicatului dat astăzi publicității de către DNA, procurorii anticorupție s-au autosesizat în acest caz pe 18 ianuarie, la trei zile după ce primarul interimar al Captialei declara într-o conferință de presă că suma din contractul inițial al Arenei Naționale a fost majorată cu 200 de milioane de lei. Majorarea s-a făcut prin două contracte adiționale, pentru realizarea unui acoperiș mobil, care necesita schimbarea proiectului.

Este o decizie pe genunchi a DNA, spune jurnalistul de investigații Cătălin Tolontan. Acesta a precizat pentru EuropaFM că deși situația Arenei Naționale a fost de mult semnalată, autoritățile competente nu au acționat în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În plus, responsabil pentru această situație nu se face doar primarul interimar al Capitalei, Sorin Oprescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS