DNA pune sechestru pe o parte din averea premierului Victor Ponta. Din “suspect”, premierul a devenit “inculpat”

DNA pune sechestru pe o parte din averea premierului Victor Ponta. Procurorii i-au adus la cunoștință că i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat.

Premierul Victor Ponta a fost citat la DNA în dosarul “Turceni-Rovinari”, în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat. Sprijinindu-se în cârje, Victor Ponta a ajuns la sediul DNA cu puțin timp înainte de ora 11.

A stat doar jumătate de oră la DNA, timp în care NU dat nicio declaraţie, premierul folosindu-se de dreptul la tăcere. Procurorii l-au anunțat că se face o expertiză financiar-contabilă în dosarul în care este cercetat.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că procurorii DNA au pus în mişcare acţiunea penală pe numele premierului Victor Ponta şi i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul “Turceni-Rovinari”.
Totodată, anchetatorii au stabilit luarea măsurii sechestrului asigurător pe o parte din averea lui Ponta. Anchetatorii urmează să identifice bunuri precum conturi bancare, alte obiecte de valoare sau apartamente, pentru a putea pune sechestru pe o parte a acestora, până la concurenţa sumei constatate ca prejudiciu în dosarul în care este anchetat.
În perioada 2007-2008, când era avocat, Victor Ponta ar fi primit foloase necuvenite în valoare de aproape 60 de mii de euro de la avocatul Dan Şova. Însă anchetatorii susţin că avocatul Victor Ponta nu ar fi prestat, în realitate, servicii juridice care să justifice acest lucru.
Astăzi, întrebat dacă își va da demisia din funcția de premier, Victor Ponta a refuzat să dea un răspuns.