Confidenţialitate

DNA: Percheziții în Capitală în cazul unei posibile fraude cu terenuri care aparțin statului. Prejudiciul, estimat la 10 milioane de euro | AUDIO

Percheziții DNA astăzi în București. Procurorii anchetează o fraudă cu terenuri care aparțin statului. 10 milioane de euro este estimat prejudiciul în acest caz.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Au fost 11 percheziții ale Direcției Naționale Anticorupție în București – la societăți comerciale și la locuințele unor persoane fizice. Procurorii DNA spun că în perioada 2014-2023 suspecții ar fi obținut ilegal 24 de terenuri din proprietatea statului pe care le-ar fi revândut.

Potrivit unor surse judiciare Agerpres, cei implicați în acest caz ar fi identificat terenuri aflate în special în Sectorul 1 al Capitalei, în apropiere de Parcul Herăstrău. Cu ajutorul unor angajați din Primărie și Cadastru, ar fi falsificat documente care atestau dreptul de proprietate.

Procurorii DNA spun că din revânzarea acestor terenuri suspecții ar fi obținut peste 10 milioane de lei.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: 11 suspecți vor fi conduși la audieri după ce mai mulți polițiști din Huși au fost acuzați că le-au cerut unor șoferi bani pentru a nu-i amenda | AUDIO