DNA face percheziții la Consiliul Județean Sibiu

În această dimineață, procurorii Direcției Naționale Anticorupție fac percheziţii la Consiliul Judeţean Sibiu. Sunt ridicate documente privind achiziţii publice directe efectuate în perioada 2011-2015, existând suspiciuni că ar fi fost favorizate firme apropiate fostului preşedinte al consiliului, Ioan Cindrea – au declarat surse judiciare pentru agențiile de presă.

Potrivit acestor surse, în dosar ar fi implicaţi mai mulţi funcţionari, printre care şi directoarea serviciului administrativ din Consiliul Judeţean. De asemenea, se pare că – în obţinerea contractelor – ar fi fost favorizate inclusiv firme care aparţineau ginerelui şi fiicei lui Ioan Cindrea, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Contractele vizate au fost încheiate în perioada 2011-2015 şi aveau ca obiect achiziţionarea unor servicii şi materiale. Se pare că în documentele de achiziție au fost menționate date nereale, care i-au avantajat de furnizori.

În dosar sunt vizate fapte de abuz în servciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fiind percheziţii în desfăşurare la sediul Consiliului Judeţean şi la domiciliul unor persoane, au precizat aceleaşi surse.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS