DNA, despre cercetarea lui Tăriceanu: Suspiciuni de fapte de corupție pentru acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală.

DNA a început noua cercetare a lui Călin Popescu Tăriceanu după ce a ajuns la concluzia că președintele Senatului ar fi primit, în mod indirect, în perioada 2007-2008, mită în valoare de aproximativ 800.000 de dolari americani.

Banii au fost dați de reprezentanții unei companii austriece, anunță DNA.

Începerea urmăririi penale pentru luare de mită este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului.

La solicitarea Europa FM, DNA precizează că investigația vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte de corupție privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorală.

Dosarul a fost deschis în cursul acestui an, în urma reunirii a trei cauze penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii D.N.A la cerea autorităților judiciare austriece, explică Direcția Națională Anticorupție.

Concret, demnitarul ar fi primit foloase materiale în valoare de aproximativ 800.000 de dolari, în schimbul demersurilor depuse de acesta în exercitarea funcției, astfel încât să se încheie mai multe acte adiționale la un contract comercial derulat de companie.

Suma ar reprezenta un comision de 10 % din valoarea acestor acte adiționale și ar fi fost folosită în beneficiul demnitarului, fiind transferată în baza unor contracte fictive încheiate cu mai multe companii offshore.

În dosar, sunt cercetate și alte persoane, pentru complicitate la luare de mită.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS