Confidenţialitate

DNA: Chirurgul Irinel Popescu, trimis în judecată pentru mită de 100.000 de euro ca să scape de un alt dosar în care era vizat

Directorul Centrului de Transplant Hepatic din Institutul Clinic Fundeni, medicul Irinel Popescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA. Este acuzat că a încercat să dea mită ca să beneficieze de măsuri mai blânde.

Chirurgul Irinel Popescu a fost trimis în judecată pentru dare de mită, alături de administratorul unei firme, acuzat de complicitate la această faptă.

Potrivit procurorilor DNA – în perioada decembrie 2017 – februarie 2018 – medicul, ajutat de complice, ar fi promis că va oferi 100.000 de euro procurorilor care instrumentau un dosar în care era vizat.

Dorea astfel să primească măsuri mai favorabile – inclusiv netrimiterea în judecată. Este vorba de dosarul în care este acuzat că ar fi primit mită pe vremea când se afla la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate în 2009.

Prejudiciul adus instituției – spun procurorii DNA – este aproape 8 milioane de euro. Mita ar fi ajuns și la Vasile Ciurchea – pentru atribuirea unor contracte supraevaluate.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Citește și: Constanța: Bărbat ridicat de mascați, după ce a amenințat un polițist pe o rețea socială și l-a provocat să vină să-l aresteze | VIDEO

Autor: Mihai Bucureșteanu