DNA cere control judiciar pentru primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu

Procurorii DNA susțin că de când a fost trimisă în judecată, Olguța Vasilescu a publicat pe o rețea de socializare o serie de acte din dosarul de urmărire penală, invitându-și prietenii virtuali să comenteze pe marginea acestora.

DNA mai spune că acțiunea primarului Craiovei a generat ample reacții în mass-media și că Olguța Vasilescu a încercat discreditarea unui martor din dosar. Este vorba de președintele unei asociații de proprietari de la blocurile ale căror fațade au fost reabilitate din sponsorizări, sponsorizări pe care DNA le consideră ilegale.

Edilul le-a cerut decență în exprimare celor care au comentat pe marginea documentelor, însă mai mulți au folosit expresii jignitoare la adresa denunțătorului.

DNA spune că martorul a fost amenințat cu moartea de sute de persoane care au postat pe pagina de socializare a primarului, care, în aparență, a intervenit în discuții cerând decență, dar  i-a incitat pe cei care comentau. Președintele asociatiei de proprietari a depus vineri o plângere la DNA împotriva Olguței Vasilescu în care susține că un subordonat al  acesteia a încercat să îl mituiască pentru a-și retrage declarația din dosar și probele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Olguța Vasilescu a anunțat că va face publice și alte date din dosar, inclusiv referitoare la oamenii de afaceri denunțători. Procurorii îi reproșează că s-a apărat în spațiul virtual dar și la televiziuni ”într-un mod agresiv ca limbaj”, “criticând probele administrate, legalitatea și temeinicia lor, poziție care este incompatibilă și contrară dispozițiilor procesual penale.” Din aceste motive au cerut judecarea acesteia sub control judiciar.

Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită, spălare de bani și folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Dosarul se află pe rolul Tribunalului București.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS