Confidenţialitate

DNA cere arestarea Elenei Udrea

Direcţia Naţională Anticorupţie cere Camerei Deputaţilor să avizeze arestarea preventivă a Elenei Udrea. Fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, actuala deputată este urmărită penal pentru luare de mită, în dosarul ‘Gala Bute’.

Astăzi, Comisia juridică a Camerei Deputaților a avizat favorabil solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, cu 20 de voturi ‘pentru’, unul împotrivă, o abţinere şi un vot anulat.

Direcţia Naţională Anticorupţie ceruse avizul Camerei, acuzând-o pe Elena Udrea de abuz în serviciu, cu obţinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, Elena Udrea a luat decizia organizării Galei Bute, în urma unor discuţii cu Rudel Obreja şi le-a cerut subordonaţilor săi de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului să găsească soluţii de încheiere a contractului privind finanţarea evenimentului, urmărind obţinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

De asemenea, procurorii au cerut aviz de la Senat şi pentru urmărirea penală a lui Ion ariton, fost ministru al Economiei, solicitarea fiind avizată de Comisia juridică.

În dosarul ‘Gala Bute’, primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, şi fostul secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetaţi în arest la domiciliu.

Procurorii au cerut şi arestarea preventivă a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, propunerea urmând să fie judecată joi.