Confidenţialitate

DNA are în lucru dosare privind modul de cheltuire a banilor publici la Primăria Capitalei | AUDIO

DNA are în lucru mai multe dosare privind modul de cheltuire a banului public la primăriile de sector, dar şi la Primăria Capitalei. Anunţul a fost făcut la Europa FM, de procurorul-şef al DNA.

Crin Bologa a spus că, în această perioadă, au fost încercări din partea tuturor partidelor de a folosi DNA în campania electorală:

Există dosare în care se cercetează gestionarea banului public, inclusiv la primăriile de sector și la Primăria Capitalei.

Având în vedere această perioadă a campaniei electorale, nu am vrut să fim folosiți în această luptă electorală și în această perioadă am avut o comunicare publică mai redusă, dar nu și o activitate mai redusă.

Am primit sesizări și de-o parte și de alta a spectrului politic, tocmai pentru a folosi Direcția în această luptă politică, iar noi am încercat cu tact să nu fim implicați și să nu influențăm această luptă politică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Totodată, Crin Bologa a anunţat că DNA are în lucru 64 de dosare privind achiziţiile publice în perioada pandemiei:

În prezent, avem în instrumentare 64 de dosare de corupție ale unor funcționari publici implicați în combaterea pandemiei și în achiziționarea de materiale în pandemie. Cel mai înaintat dosar este dosarul Unifram. Dovedirea faptelor este dificilă. Avem restricțiile impuse de consecințele deciziilor CCr, dar și de relaxarea condițiilor privind achizițiile publice.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorul-şef al DNA, Crin Bologa, a fost invitatul Ioanei Ene Dogioiu, la emisiunea Piaţa Victoriei: