Confidenţialitate

Șeful DNA confirmă ancheta în cazul licitației de 27 de milioane de euro organizate de Robert Negoiță. Procurorul șef al DNA, Marius Voineag, pentru G4Media: „E un dosar deschis” | AUDIO

DNA a deschis dosar penal în cazul unei licitații privind masa caldă pentru elevi organizate de primăria sectorului 3. E vorba despre un contract de 27 de milioane de euro atribuit unei firme în spatele căreia s-ar afla apropiați ai primarului Robert Negoiță și ai premierului Marcel Ciolacu.

Într-un interviu acordat G4 Media, procurorul șef al DNA, Marius Voineag a spus că procurorii s-au autosesizat și au început ancheta în acest caz în urma informațiilor din presă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Jurnalist: „Ne puteți da detalii… când a fost deschis dosarul?”

Procurorul șef al DNA, Marius Voineag:Dosarul este deschis, cred, la finalul anului trecut sau începutul acestui an. Suntem foarte, foarte interesați de tot ce apare în zona de media. Fie că se numește jurnalism de investigație, fie că se numește jurnalism de expunere publică, ceea ce s-a întâmplat aici. Din punctul nostru de vedere, ne ajută foarte mult ca noi să putem să avem muniție în anchetele noastre”.

Jurnalist: „Ne puteți spune, în acel caz, pe cine vizează ancheta?”

Procurorul șef al DNA, Marius Voineag: „Nu. Nu, e un dosar deschis.”

G4Media a scris că în noiembrie anul trecut, primăria sectorului 3, condusă de Robert Negoiță a scos la licitație un contract de 133 de milioane de lei pentru a asigura până în 2027 hrana elevilor care rămân după ore la școală, în regim de after-school.

Contractul a fost câștigat de o firmă din Buzău, în spatele căreia s-ar afla Sorina Docuz, fosta soție a lui Robert Negoiță și apropiată a premierului Marcel Ciolacu.

După aceste dezvăluiri făcute de jurnaliști, firma și-a retras oferta. A încasat totuși 250.000 de euro din acest contract, prin atribuire directă.

Sursa foto: Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Citește și: Audieri la DNA Constanța în dosarul în care IPS Teodosie este inculpat pentru cumpărare de influență | AUDIO