DNA a făcut mai multe percheziții la Guvern

Procurorii anticorupție au făcut percheziții în mai multe birouri de la Guvern, într-un dosar în care cred că s-au comis infracțiuni.

Dosarul este însă în fază incipientă, fapt pentru care DNA refuză să spună cine este vizat de anchetă.

 

Purtătorul de cuvânt al Direcției Naționale Anticorupție, Livia Săplăcan, a explicat la Europa FM, că perchezițiile realizate ieri au durat patru ore, iar procurorii au descins în mai multe birouri ale instituției publice vizate.

„Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, în cursul zilei de 31 iulie 2017, între orele 15.00 – 19.00, au fost efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în sediul unei instituții publice din București.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unui dosar penal aflat pe rolul Secției de combatere a corupției, dosar ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție comise în cursul lunii iulie 2017″, a explicat oficialul DNA.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Surse judiciare au declarat pentru agenția News.ro că instituţia vizată de anchetă este  Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul.

Acţiunea procurorilor DNA ar viza, conform aceloraşi surse, ocuparea unor posturi publice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS