DN1, DN7 și DN2, cele mai periculoase șosele din România

 

Numărul mare de morți pe șosele plasează România pe primul loc în Uniunea Europeană. Potrivit Eurostat, anul trecut, pe drumurile din țara noastră și-au pierdut viața 95 de persoane la fiecare milion de locuitori, de aproape două ori mai mult decât media Uniunii.

Potrivit Ministerului Transporturilor, drumul cu cele mai multe accidente din România este DN1, care face legătura între Bucureşti şi granița cu Ungaria prin Valea Prahovei. Tronsonul dintre Comarnic şi Braşov este unul dintre cele mai aglomerate din ţară.

Un alt drum cu probleme este DN7, care leagă Capitala de Vama Nădlac prin Valea Oltului. Cel mai periculos segment este cel care traversează Valea Oltului, un drum deseori blocat din cauza accidentelor, căderilor de pietre, inundaţiilor şi alunecărilor de teren.

Pe lista neagră se află şi DN2, un drum foarte aglomerat pentru că e singura șosea importantă ce face legătura între Capitală şi Moldova.

Prin Strategia Națională de Siguranţă Rutieră, adoptată de Guvern, autorităţile speră ca numărul deceselor în urma accidentelor rutiere să scadă cu o treime până în 2020.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS