Djokovic este din nou lider mondial

Sârbul Novak Djokovici a realizat o performanță unică în ultimele două decenii în tenisul profesionist: a revenit pe primul loc mondial, după ce a început anul în afara topului 20.

El va urca pe prima poziție, după ce Rafael Nadal a abandonat la Paris, din cauza unor probleme medicale.

Spaniolul nu a mai jucat de două luni, a încercat să revină la Masters-ul din capitala Franței, dar n-a putut evolua din cauza unor dureri în zona abdomenului. Nadal ar putea pierde în acest an și Turneul Campionilor de la Londra.

Novak Djokovici a început sezonul pe locul al 22-lea, dar a urcat treptat în ierarhie. O performanță mai mare decât a lui a intregistrat-o acum 18 ani rusul Marat Safin, care a ocupat poziția a 38-a în ianuarie 2000 și a încheiat acea ediție ca lider ATP.

Tot la Paris, Roger Federer va debuta direct în optimi. Elvețianul trebuia să îl întâlnească pe canadianul Milos Raonic, care s-a retras în urma unei accidentări la cot.

Federer va juca cu învingătorul dintre italianul Fabio Fognini și ungurul Marton Fucsovics, iar dacă va cuceri trofeul va atinge un nou record în tenis – 100 de turnee câștigate în carieră.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS